woensdag 29 maart 2017

Lijdenstijd-Ontslag

Sorry, ik heb het echt geprobeerd te doorgronden maar ik snap er niks van. Hoe kunnen ministers en voetbalcoaches nou ontslagen worden als het voetvolk er een potje van maakt en er van scoren geen sprake is. Ok, soms is er een uitzondering. Wie uit welke regionen ook maar een paar bonnetjes kwijtraakt, moet het veld ruimen (en zo geschiedde, al duurde het even voor dat inzicht geboren was). Maar de rest dan?

De schrijver van het boek Spreuken (hoofdstuk 30) was lang geleden ook al de draad kwijt want hij klaagt: "Drie dingen zijn te wonderlijk voor mij. Vier dingen kan ik niet bevatten". Kan je nagaan, toen bestond voetbal nog niet eens en de Haagse bluf liet ook nog heel lang op zich wachten. Het draaide om ándere vreemde dingen maar misschien wel net zo wonderlijk als de fratsen die we hier en nu uithalen. Wie de tijd neemt om na te lezen wat er dan allemaal zo bizar was, zal zien dat ook vroeger de verkeerde mensen buitenspel stonden.

Buitenspel. Als je de coach ontslaat, moet je de vacature zelf gaan vervullen. Ben je dan gelukkig? Toen Jezus toch niet de koning bleek te worden die men verlangde, toen Hij maar geen haast maakte met het verdrijven van de vijanden, hoefde het voetvolk Hem niet meer. Maar dat was nou juist weer de bedoeling want er moest iets anders overwonnen worden dan een spel. Een streep door onze rekening en het bonnetje door de versnipperaar. Er zijn wel meer dan drie of vier dingen te wonderlijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten