vrijdag 2 maart 2018

Garantie

Reclameboodschappen zijn saai. Ze gaan in je hoofd zitten en daarom is het zappen uitgevonden om te voorkomen dat je de was er mee wilt doen, je telefoonkosten laag te houden of schimmels uit de badkamer te weren. "Nou dan heb je pas echt een probleem!"

Maar daar is troost. Bestaande uit chloor en wat andere enge bestanddelen, allemaal samen in een sprayflacon die op de markt werd gebracht door een fabrikant die maar twee medeklinkers nodig had om zijn positie op onze planeet veilig te stellen. Laten die initialen toevallig ook een personage aanduiden die niet alleen de hulp van poetskatrienen, maar van de hele mensheid wil zijn. De Haa Gee heb ik in eerste instantie leren kennen als de Heilige Geest. Derde persoon enkelvoud binnen de meest Reddende organisatie. De schoonmaakvariant is een sneue concurrent die de deur niet in komt. Vanwege de verwarring van de letters? Welnee, het is de prijs van de flacon waar ik geen troost bij voel.

Dus heb ik nog steeds een probleem? Kwestie van wegdrukken of negeren,denk ik. Of te lijf gaan met een beste sopbeurt natuurlijk. Reinigen gaat het best van binnenuit met een middel dat het - of Hij -  belooft.

De Haa Gee bijvoorbeeld. Levenslange garantie, als je er maar om vraagt en niet wegzapt.Troostrijke gedachte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten