dinsdag 18 april 2017

Vrolijk Pasen!

Inmiddels is het derde Paasdag. U telt toch ook gewoon verder hoop ik? Het is de moeite wel waard geweest al liggen tweede feestdagen altijd wat moeilijk want de verbazing en blijdschap om Jezus' opstanding zijn van onbeperkte houdbaarheid, ons gemoed is dat bepaald niet.

Zo zijn velen allang gestopt met het zoeken naar iets Pasigs. Iets wat bij de jubelende eerste dag zou aansluiten. Geen activiteit kon daar aan tippen. Gestopt met het gaan naar Paasmarkten, meubelboulevards, oude ambachten of andere fratsen waar 'Paas' voor stond. Een hele bevrijding, kan ik je zeggen. Het oorspronkelijke Pèsach verwijst trouwens ook naar verlossing uit slavernij; wij hebben onszelf weer een enorm juk opgelegd maar (leg) dat geheel terzijde. Met kleine kinderen is het leuk eieren zoeken of lammetjes knuffelen maar als de grote dat soort dingen niet eens in een game willen tegenkomen, kan je wel inpakken. Voorwaar geen eitje. Afschaffen dan? Ben je helemaal!? Die tweede dag is vanwege zijn vrije karakter heilig verklaard, ook al moet je ervoor in de regen in de file staan om te laten zien dat je vrolijk uit bent met elkaar, ter ere van Pasen.

Nee, dan doet Kim Jong-un het anders. Die tobt niet met feestdagen. Zo nodig fokt hij er eentje bij ter ere van de zoveelste raketoefening. Dat de rest van de wereld of zijn eigen volk daar niet op zit te wachten, is niet zijn zorg. Hij wenst ons trouwens wel, tijdens het verstrekken van een aantal afschrikwekkende voorwaarden, een vrolijk Pasen. Ja dank u. Als je weet Wie er écht aan de knoppen staat, kan dat nog feestelijk worden. (ver)Tel maar door...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten